SicK MeTHoD | Novi Sad - Pub
 
HomeCalendarFAQSearchMemberlistUsergroupsRegisterLog in

Share | 
 

 Sta su rejtovi i kako ih podesiti!

Go down 
AuthorMessage
Dimebag Darrell
Member
Member


Posts : 15
Join date : 2012-04-19
Age : 23

PostSubject: Sta su rejtovi i kako ih podesiti!   Thu Apr 19, 2012 3:57 pm

Većina vas igra Counter-Strike bez podešavanja rate-ova što nekad zna da dovodi do laga. Možda neko misli da je ovi nebitno, ali potrudiću se da vam objasnim da je suprotno i da ova podešavanja imaju veliki značaj kad se igra online. Idemo redom, kad završimo imaćete ideju šta su rate-ovi i kako ih podesiti.

ms - Ako koristite net_graph 3 moći ćete da vidite vaš pravi "ping" (vrednost sa skora nije tačna, a i neki serveri koriste plugin koji smanjuje vrednost). ms stoji za milisekunde i predstavlja vaše kašnjenje od kad stisnete dugme da pucate do kad stvarno pucate. Vaš ping je ono što predstavlja ms. Na LAN-u je ping relativno jednak nuli, za online ispod 50 je stvarno u redu.
Da proverite ping [manemoj] CS servera sa vašeg računara sknite ovaj fajl i pokrenite Server.BAT (prethodno isljučite bilo koji program koji ima pristup internetu). Obratite pažnju na liniju:

Pinging 193.104.68.32 with 32 bytes of data:
Reply from 193.104.68.32: bytes=32 time=55ms TTL=56

Ovo je minimalni ping (u ovom slučaju 55ms) i zavisi od vaše udaljenosti od servera. Ako imate isti broj u CS-u, onda su vam rate-ovi dobro podešeni. U suprotnom nastavite da čitate ima još toga.

choke - Choke ima uticaj na registraciju metaka. Uvek treba da bude nula, ali ako ima povremeno do 10 u redu je. Ustvari predstavlja kašnjenje zbog mreže.

loss - Loss isto ima uticaj na registraciju metaka. Uvek treba da bude nula jer u ovom slučaju nema kašnjena. Paketi se gube u saobraćaju.

rate - Broj paketa informacija koje šaljete na server.

cl_cmdrate - Ovo je broj ažuriranja koje šaljete serveru. Vrednost između 70 i 101 je u redu.

cl_updaterate - Ovo je broj zahteva ažuriranja koji želite od servra na vaš računar. Vrednost između 70 i 101 je u redu.

fps_max 101 - Omogućava 100fps (100 slika u sekundi). Da bi uspeli morate da isljučite vertical sync u panelu. Ako imate monitor koji podržava max. 60Hz (60 puta se osvežava u sekundi), ovo je lažna vrednost.

ex_interp - Jedno od najkomplikovanijih podešavanja što se tiče online igre. Većina vas ima ex_interp 0.1. Ova vrednost isključivo zavisi od servera i ako sami podesite drugu, kad uđete na server ako isti ne podržava ili jednostavno ne želi da prihvati sam će vam vratiti na 0.1. Moram da napomenem da većina podešavanja zavisi upravo od servera, ali pretpostavljam da većina vas igra na serverima koji su hostovani od strane KGB-a pa samim tim i podešavanja su relativno ista. Nazad na temu. Jednostavno rečeno, svi ste sigurno primetila da kad pucate u nekog i sigurni ste da ga pogađate ali ga ne ubijete. Kad igrate CS možda vam stoji 100fps ali u stvari dobijate broj X pravih i broj X laznih/pogođenih slika. Da vam ovo objasnim bolje, pokazaću vam primer za dve vrednosti dole.

ex_interp 0.1 Ova vrednost ustvari znači da vam server šalje 10 slika u sekundi od 100fps koje vi vidite na vašem ekranu. Sve između vaš CS pogađa/pretpostavlja gde je protivnik dok ne dobije informaciju od servera, pa ponovo pretpostavlja i tako u krug. Vi na ekranu vidite kako se protivnik glatko kreće, ali problem je samo u tome što ne mora da znači da se on nalazi gde ga vi vidite.Zato vam se čini da pucate u protivnika, a ne pogađate ga iako nišanite odlično.


ex_interp 0.01 Ova vrednost znači da vam server šalje 100 slika u sekundi od 100fps koje vi vidite na vašem ekranu. Kao što vidite ovde nema "rupa". U prevodu ono što vidite na ekranu, to je u stvarnosti. Zato ne postoji razlog da mislite da ne pogađate protivnika, to je zato što nemate pojma da nišanite.


Za kraj ako želite da se igrate sa ex_interp imajte na umu da naši servri ne podržavaju manje vrednosti od 0.1 i ako promenite u toku igre primetićete da se igrači gube i pojavljuju na drugom mestu (ovo je suprotno onom što treba da se desi). Ali ako nekad igrate na serverima koji podržavaju 1000fps probajte neke druge vrednosti sa tabele. Svaka čast ko je stigao do ovde. Znači da vas ništa drugo ne zanima, osim kantera. []

Back to top Go down
View user profile http://sickmethod.forumotion.com
 
Sta su rejtovi i kako ih podesiti!
Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
SicK MeTHoD | Novi Sad - Pub :: Counter Strike :: Counter Strike-
Jump to: